Universitatea Alternativă se adresează:

  • Elevilor de clasa a 12-a care urmează să fie studenți în Bucureşti;
  • Studenţilor în Bucureşti, în căutarea unui mediu complementar de dezvoltare;
  • Tinerilor până în 30 de ani, angajaţi, care îşi doresc un start proaspăt;
  • Tinerilor până în 30 de ani cu spirit antreprenorial.

Vrem să te cunoaștem dacă:

Eşti autonom din fire

  • Pentru noi, învăţarea autentică şi performantă e un proces condus de fiecare individ care poate fi sprijinit, dar nu determinat din exterior. De aceea, căutăm tineri care dovedesc un interes deosebit pentru propria dezvoltare şi a căror motivaţie pentru dezvoltare vine din interior. Studenţii Universității Alternative au nevoie de iniţiativă, curaj şi gândire critică pentru a-şi putea desena singuri un traseu de învăţare unic.

Ai spirit colaborativ

  • Noi credem că ne e mai bine şi reușim mai multe împreună. De aceea cultivăm atitudinea şi abilităţile necesare pentru a colabora cu ceilalţi în mod constructiv şi de a fi membri activi în comunităţi. Căutăm tineri orientaţi către colaborare şi comunitate, dispuşi să îi ajute şi pe alţii să se dezvolte şi să participe cu adevărat într-o comunitate de învăţare.

Eşti pus pe treabă şi vrei să contribui

  • Căutăm tineri puși pe treabă cărora le place să rezolve probleme reale, să creeze, să-i ajute pe cei din jur, să facă lucruri să se întâmple: de la proiecte de business, proiecte personale sau pentru companii ( Rent a Team-uri), voluntariat în ONGs-uri, practică în internship-uri și așa mai departe. Studentul ideal este acela care are curajul să se provoace, provocând realitatea din jurul lui. Ni se potrivesc oamenii care nu iau lucrurile aşa cum sunt, gândindu-se în schimb la cum ar putea fi. Privim studenţii Universităţii Alternative ca viitori parteneri în efortul de a face diferenţa într-o echipă mică sau chiar în România şi în lume.

Ai timp şi interes pentru învăţare

  • Pentru a avea rezultate care să ne încânte atât pe tine cât şi pe noi, estimăm că e nevoie din partea ta de o investiţie minimă de 500 de ore/an (o medie de aprox. 10 ore pe săptămână) în activităţile din Universitatea Alternativă. Tu îţi alegi care dintre resursele comunităţii sunt cele mai potrivite, dar căutăm să oferim locurile limitate celor care îşi pot lua acest angajament minim de timp.

Eşti pasionat de unul din cele 5 domenii

  • Căutăm tineri pasionaţi deja de unul dintre cele 5 domenii ale Universităţii Alternative sau care îşi caută pasiunea într-unul dintre ele. Acceptăm orice grad de confuzie atâta timp cât vedem semnele unui viitor profesionist pasionat şi ţinem cont de faptul că multe dintre joburile viitorului nu au fost inventate încă.