Oameni care lucrează cu și pentru oameni

HRemotion este comunitatea de practici dedicată pasionaților de resurse umane din Universitatea Alternativă. Scopul ei este dezvoltarea de tineri profesioniști în ariile HR prin relațiile pe care le construiesc și prin împărtășirea experiențelor fiecăruia. Prin studiu şi practică, studenţii se dezvoltă atât pentru a avea impact în organizaţii, cât şi pentru a avea impact pentru fiecare om căruia se dedică. Echilibrul între cele două şi susținerea profesioniștilor cu experiență din comunitate îi provoacă să crească ca adevăraţi specialişti de care mediul economic are nevoie.

Teme abordate:

Learning (in) Organizations

Overview on Human Resources

Organizational Culture

Resourcing and Talent Planning

Integrating new members

Engaging people

Performance and Rewards

Leading HR (Strategy)

Mentori, profesori și invitați

Tibi Borza

Tibi Borza

Co-Founder/Managing Partner at MindOFF Group

Roxana Mocanu

Roxana Mocanu

President ITOL CEE, Fellow ITOL, Associate CIPD, Director HR Enterprise Balkan

Crina Ilie

Crina Ilie

Hiring, Training and Development Leader, Genpact Europe

Roxana Crăciun

Roxana Crăciun

HR Manager, Regina Maria - The Private Healthcare Network

Manuela Sfirschi

Manuela Sfirschi

Executive Coach / HR & Business Consultant

Bogdan Cristescu

Bogdan Cristescu

Senior HR Manager, Procter & Gamble Europe

Proiecte reale în resurse umane

În anul 2014-2015, comunitatea HRemotion a fost despre consolidarea unor noi generaţii de tineri pasionaţi de resurse umane, atât în mediul ONG-urilor studenţeşti, cât şi pentru a deveni tineri angajabili pe piaţa forţei de muncă. Provocările prin care studenţii au putut să-şi pună în aplicare abilităţile au fost proiecte Rent-a-Team pentru companii şi coordonare de proiecte de recrutare şi departamente de resurse umane în organizaţii de voluntariat. În aproximativ jumătate de an, în domeniul Resurselor Umane au fost mai mult de 8 proiecte de recrutare, teambuilding şi Learning & Development în care studenţii au învăţat practicând.

Cătălina Bericov, studentă UA din 2012:

„Să fii novice într-un domeniu şi să ţi se dea mână liberă din partea managementului în a face lucrurile după bunul plac, mai rar se întâmplă asta. Pentru mine şi fetele din echipă, Lari si Luiza, proiectul de cultură organizațională a fost un «teren de joacă», dar o joacă serioasă.

[expand title=”La început îmi era teamă că nu ştiam  jocul ăsta.”] Mă întrebam constant «dar cum o să creadă oamenii ăştia în vorbele mele, dacă eu nu ştiu mai nimic despre cultura organizaţională şi nu am experienţă în domeniu?». Ei bine, uite că ne-au crezut. Jocul pe care organizaţia ni l-a propus este unul fără reguli, însă pe bază de valori. Ne-au acordat încredere că vom depune maxim de efort în a găsi cele mai potrivite soluţii la provocările cu care se confruntă, şi libertate în a ne alege instrumentele de joacă. În schimb, noi le-am oferit responsabilitate, respect, pasiune şi calitate.

În acest proiect, mi-am antrenat muşchiul învăţării, am învăţat să mă bucur de joc şi să fiu flexibilă şi, mai ales, îmi întăresc valorile.[/expand]

Ovidiu Condurache, student UA din 2012:

După experiența a 3 proiecte Rent-a-Team de recrutare, pentru companii, Ovidiu spune:

„Ca profesionist, am înțeles cât de important este să înțelegi piața, atât calitativ, cât și cantitativ, cât de importantă este comunicarea cu oamenii care lucrează pe poziția pentru care tu recrutezi și cam ce aşteptări au tinerii ca mine de la un prim job.”

Liza Gutium, studentă UA din 2012:

„În HRemotion am întâlnit oameni care sunt practicieni, de la care am învăţat cum se face o recrutare, cum îţi creşti oamenii şi cum te dezvolţi ca profesionist – am învăţat ce înseamnă HR. Aici cel mai mult contează schimbul de experienţă iar ceea ce ne uneşte este plăcerea de a lucra cu oamenii.

Află mai multe și despre celelalte comunități de practici: