Despre bursele private

În fiecare an, în Universitatea Alternativă sunt în jur de 100 de tineri, care vor să învețe altfel, să învețe pe bune, să devină cetățeni activi și responsabili. Vor să trăiască cu sens, să aibă încredere în propriile puteri, să-și întărească valorile și să își dezvolte abilități și atitudini.

Pentru a susține cât mai mulți tineri în acest proces de devenire și dezvoltare, am creat un program de burse private susținut de persoane dornice să contribuie și companii deschise să sprijine tineri. Fiecare poate susține cu o bursă de 750 euro sau 1200 euro un tânăr pentru a studia un an la Universitatea Alternativă. Bineînțeles că poți ajuta mai mulți tineri, oferind mai multe burse.

Cum funcționează?

Pe cine poți ajuta cu o bursă?

Tineri sub 24 ani, care vor să învețe altfel, dar care din motive financiare nu își permit să studieze la Universitatea Alternativă. Pentru ei această bursă este o oportunitate de a-și schimba viața într-un mod semnificativ și experiența din UA poate fi avântul de care au nevoie.

Ce oferă bursa ta studentului?

Prin intermediul bursei, studentul va accesa experiențele de învățare pentru traseul lui profesional.

  • Parcurge un curriculum educaţional personalizat într-una din cele 4 comunităţi, care cuprinde: 16 cursuri, 24 traininguri, 32 guest lectures și hold-ups, proiecte practice. 
  • Își dezvoltă abilități transversale, are acces la mentorat, coaching și consiliere pentru autonomie în învățare.
  • Face parte dintr-o rețea cu peste 150 de studenţi şi alumni şi peste 100 de profesionişti care susţin Universitatea Alternativă.

Ce poate însemna pentru tine?

Contribui la schimbările în bine din România. Poate părea ceva măreț, dar de 10 ani de când există proiectul Universitatea Alternativă, am văzut că om cu om, idee cu idee, acțiune cu acțiune se transformă într-un val care are impact. Și tu faci parte din acest val al schimbării.

Susții educația din România. Am pornit UA cu gândul unei Revoluții în Educație. E nevoie să schimbăm felul în care arată educația și să schimbăm percepția despre învățare. Avem nevoie de școli performante, de oameni activi și cu o gândire critică dezvoltată. Noi credem în școli cu programe personalizate, centrate de studenți, conectate cu viața reală și mediul de afaceri.

Schimbi viața unui tânăr. În fiecare an, auzim povești de la studenții alternativi despre cum experiența aceasta le-a schimbat viața, cum i-a trezit sau le-a dat energia necesară ca ei să devină oameni mai buni, mai conștienți de sine și dornici să contribuie la o lume mai bună. Bursele acestea sunt șanse pentru un viitor mai bun pentru tinerii care beneficiază de ele, iar pe lângă partea financiară, îi poți susține cu mentorat și câteva ore din timpul tău.

Faci parte dintr-o comunitate alternativă. Îți suntem recunoscători că ești alături de noi în a contribui la educația din România. Din 2008, avem alături o rețea de oameni care ne inspiră, ne ajută și împreună formăm o comunitate din ce în ce mai mare. Ne bucurăm când îi avem prezenți la evenimentele noastre și vedem cum se nasc colaborări valoroase între ei.